ØKOLOGISK LANDBRUK

Mælumstuen gård

Natur

Vi ønsker å skape et miljø som tilgodeser folk og fe sin naturlige adferd og behov. Vår høyeste prioritet er å ta tiden det trengs for ta hånd om dyrene våre og naturen rundt oss. Vi har 26 vinterfôret søyer og ca. 50 lam i året. Vi har også 2 kalver, 20 høner, 2 haner, en hund og en katt med egne meninger. Noen år har vi et par griseunger til å rydde i skogshamninga.

 

At gården er økologisk Debio godkjent innebærer, at vi ikke anvender kunstgjødsel eller sprøytemidler og at vi jobber for at dyrene våre skal ha et så bra og naturlig liv som mulig.

 

Smakfult lammekjøtt

Alt vårt kjøtt er økologisk og kommer fra dyr som er fôret opp på gården.Vi benytter et lite lokalt, økologisk slakteri og kjører selv dyrene til slakt. Dyrene er fôret på gress og silo - hvilket gir et kjøtt rikt på nyttige omega 3 fettsyrer. Kjøttet er mørt, magert og velsmakende.

 

Praktikanter:

Vi får hvert år frivillige fra hele verden på besøk her på gården. De kommer med en organisasjon som heter World Wide Opportunities on Organic Farms- wwoofnorway.org. Oppholdet kan strekke seg fra to til seks uker. Veldig morsomt å bli kjent med ungdom fra Frankrike, Tyskland, Taiwan for å nevne noen. Og sauene setter stor pris på ekstra oppmerksomhet.

WWOOF er en verdensomspennende organisasjon som kopler sammen frivillige og økologiske gårdsbruk for å fremme en kulturell og læringsrik erfaring, basert på tillit og ikke monetær utveksling og gjennom dette bygge et bærekraftig, globalt samfunn.

Mælumstuen gård